961330_various_birds.jpg

Cresterea puilor de fazani

Orice om cu cele mai minime cunostinte despre aceste pasari , poate sa creasca puii de fazan . Operatiunea de crestere a lor este foarte usoara .

Puii de fazan , beneficiaza totusi de mai multa atentie decat adultii .

Daca ouale de fazan au fost clocite de closca , cresterea lor este si mai simpla , closca avand grija de ei si pazindu-i . Cusca clostii va fi asezata intr-o ladita de ecloziune . Aceasta ladita se va folosi si pentru clocirea oualor si pentru cresterea si ingrijirea puilor .

De retinut este faptul ca puii de fazani nu vor fi lasati afara decat daca acestia reactioneaza la semnalele clostii . Ei pot fi crescuti in voliere de aproximativ 25 de cm , care se vor atasa pe o pasune special amenajata pentru ei .

Pentru cresterea si dezvoltarea lor sanatoasa , acestora li se va asigura temperatura , iluminarea si ventilatia medie , necesara lor .

Puii de fazani dorm foarte mult si tocmai de aceea nu necesita o foarte mare ingrijire , necesitandu-se doar mai multa atentie decat adultilor fazani . Tineretul va fi scos afara dupa 6 saptamani , cand acestia pot suporta variatiile de temperatura caracteristice fiecarui anotimp in parte .

Ca tip de hrana , acestora li se va administra mult iaurt , lapte sau ovaz .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *