1185393_schafe_und_vogel.jpg

Cresterea mieilor

In cazul in care nu va pricepeti la cresterea oilor dar doriti sa va cresteti propriul dumneavoastra miel in gospodarie, mai intai de toate trebuie sa va asigurati ca indepliniti conditiile necesare de crestere a acestuia.

Mai intai de toate, atunci cand il cumparati trebuie sa fiti sigur ca mielul are mai mult de trei saptamani in varsta, deoarece daca il luati mai mic, va muri. Cauza decesului este ca mieii pana la varsta de trei saptamani se hranesc cu laptele mamei lor. In cazul in care v-ati pacalit si ti cumparat un miel mai mic, puteti inlocui laptele de oaie numai cu lapte de capra. In acest fel veti pune zilnic intr-o sticla care prezinta biberon 800 de mililitri de lapte care se va imparte intre cele trei mese principale ale zilei. Cand a ajuns la o varsta mai mare de trei saptamani, acesta poate fi hranit si cu fan iar peste o saptamana deja puteti sa il treceti la consumul de furaje.

Mielului ii place foarte mult sa manance si tocmai de aceea este impetuos sa-i administrati pe tot timpul cat acesta este in crestere, necesarul zilnic de furaje. De asemenea, apa trebuie sa fie intotdeauna proaspata si rece, schimbandu-se de cat de multe ori puteti pe zi. Dupa ce au facut varsta de patru saptamani, acestia pot fi lasati sa zburde pe pajiste, sub stricta supraveghere. Un alt lucru care nu trebuie sa lipeseasca din dieta de zi cu zi a mieilor este sarea de lins. Dupa zece saptamani acesta poate fi intarcat. Sa nu uitati ca mieii trebuie vaccinati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *