1266062_cow.jpg

Comportamentul social al viteilor

Comportamentul social al viteilor este foarte bine exprimat de acestia .

Viteii sunt o fire foarte jucausa , simt mereu nevoia de contact cu alti vitei , le place foarte mult joaca , joaca care la ei se manifesta prin a se impinge unul pe altul sau prin a se impunge cu coarnele . De altfel , lor le place sa se joace si cu oamenii , daca simt ca acestia nu le vor raul , de aici tragandu-se si concluzia ca viteii sunt animale foarte sociabile .

Prin comportamentul lor social , viteii isi formeaza propriul lor caracter , isi fac prieteni si invata sa se comporte intre vaci .

De asemenea , viteii dupa ce trec pragul unei anumite varste , au tendinta de a se izola fiecare in cercul de vitei pe care si-l doreste , formand astfel asa numitele ‘ crese ‘ . Cel mai bine e ca aceste crese sa nu contina mai mult de 10 vitei , astfel se risca ca acestia sa se impinga sau sa se sara unul la altul , nemaijucandu-se unul cu altul .

Viteii isi stabilesc ierarhia sociala dupa jocuri , rangul cel mai mare in aceasta ierarhie a viteilor , ocupandu-l animalul care castiga jocul de cele mai multe ori , sare mai sus decat ceilalti sau ii impunge mai puternic .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *