1218970_black_cow.jpg

Comportamentul sexual al bovinelor

Inca de pe vremea romanilor bovinele erau private ca simbol al fecunditatii , acestea taindu-se foarte rar si beneficiind de carnea lor doar cei care aveau foarte multi bani , patricienii spre exemplu .

Potenta sexuala a taurului este foarte ridicata , rar intalnindu-se tauri impotenti .

Vacile incep sa intre in calduri la varsta de 10 luni , animalele fiind folosite la reproductie abia dupa varsta de 18 luni si atunci fiind prea devreme pentru ele . Durata de calduri a vacilor este foarte mica fata de alte animale .Vacile in calduri se manifesta diferit , caldurile depinzand de temperamentul fiecarei vaci in parte .Cand sunt in calduri , in general , vacile sunt foarte agitate , incep sa linga alte animale si mug foarte ascutit . In timpul caldurilor vaca este foarte atenta la ce se intampla in jurul ei si de aceea cel mai bine este ca ingrijitorul ei sa nu o sperie cu nimic cand se plimba pe langa ea .

Taurul daca vede o vaca in calduri , incepe sa o curteze , dar nu mult timp , deoarece acesta se plictiseste foarte repede , preocuparile lui mai mari fiind gasirea de furaje care ii sunt pe plac . Monta intre vaca si taur , are loc foarte repede si dupa ce acestia au terminat , vaca nu mai manifesta mult timp dorinta de imperechere , pe cand taurul o ia din loc spre o alta vaca in calduri , de aici iesind si expresia – taur comunal .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *