476227_rabbit.jpg

Anomalii ale apetitului sexual la iepuri

Un anumit reproducator mascul , poate uneori sa nu prezinte afectiune catre o anumita femela , caz care se poate intampla si invers , adica o femela sa nu prezinte afectiune pentru un anumit mascul . In acest caz , vom schimba partenerii acestora .

Absenta libidoului la mascul si a caldurilor la femela este cunoscuta medical sub numele de anafrodizie .

ANAFRODIZIA se defineste ca o anomalie mai grava decat frigiditatea fiind in general legata de perturbari functionale sau de alterari ireversibile . Cauzele aparitiei acesteia sunt de cele mai multe ori carentele alimentare . Carenta in viatmina A , produce la masculi o dezvoltare insuficienta a glandei intestitiale a testicolului care are ca urmare o disfunctie a apetitului sexual . La femela , aceasta carenta de vitamina A produce o intarziere a maturizarii sexuale .

Iepuroaicele nimfomane vor fi excluse de la reproducere , iepuroaicele care prezinta aceasta nimfomanie , incercand sa-si monteze ‘semenii’ indiferent daca acestia sunt mascului sau femele .

De asemenea daca iepurii sunt bolnavi , nu vor avea afectiune pentru nici unul din iepurii cu care convietuiesc pana acestia nu isi revin . Iepurii domestici nu prezinta nici o afectiune sexuala pentru iepurele salbatic .

De altfel daca o iepuroaica nu este hranita corespunzator , atunci cand se va duce la monta va refuza total contactul sexual cu masculul , in unele cazuri fiind chiar agresiva .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *