adapostul-oilor

Adapostul oilor

Aceste animale au mare nevoie de atentie si de o ingrijire mai speciala, mai ales datorita faptului ca unt des predispuse la tot felul de boli infectioase sau nu. In cazul in care o ovina s-a imbolnavit, aceasta trebuie luata de langa celelalte surate ale ei si izolata in carantina.

De asemenea, celelalte oi vor trebui si ele mutate de acolo iar locul trebuie obligatoriu spalat si dezinfectat. In cazul in care se observa o alta oaie care s-a imbolnvit, aceasta trebuie dusa intr-un alt loc izolat si nu impreuna cu oaia bolnava.

Oile au nevoie de un adapost racoros, ferit de vant si foarte uscat. Hambarul este perfect in acest sens, insa puteti sa construiti si alte anexe pentru cresterea oilor, care sa prezinte aceleasi caracteristici. Adapostul se mai construieste si in functie de zonele tarii unde ovinele se cresc. Spre exemplu, in zonele reci este indicat sa construiti un adapost care sa prezinte o izolatie foarte buna. In cazul in care oile se vor creste intr-o zona cu climat cald, adapostul trebuie sa fie acoperit cu o prelata, pentru ca oile sa fie ferit atat de vant, cat si de ploaie.

Fermierii care au experienta in acest domeniu, recomanda persoanelor incepatoare sa doteze adapostul animalelor cu cateva panouri de gard, pentru ca oile sa nu fuga. Acestea pot fi folosite si pentru ca turma sa se separe, dupa caz. Tarcurile mai pot ajuta si la indepartarea pradtorilor iar in acest sens este bine sa cumparati si un caine ciobanesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *