Sprijinul acordat de stat tinerilor din mediul rural

1107774_woman_farmer Parlamentul Romaniei a aceptat in anul 2002 legea cu numarul 644 u privire la sprijinul acordat de stat tinerilor din mediul rural. Aceasta consta in mai multe clauze, dupa cum urmeaza:

De aceasta lege beneficiaza:

-familiile in care cel putin unul dintre mebri are varsta de pana la 40 de ani, care au domiciliul sau care vor sa se mute in mediul rural si in care cel putin unul dintre membri prezinta o testare in domeniul dezvoltarii activitatii agricole sau neagricole, specifice zonei rurale in care isi au domiciliul sau unde doresc sa se mute.

-tinerii care au o varsta de pana la 40 de ani care conduc singuri sau impreuna cu un partener o exploatatie sau o asociatie agricola si care au domiciliul in mediul rural sau vor sa si-l stabileasca aici.

-tinerii in varsta de pana la 40 de ani care au in proprietate o suprafata agricola si care isi au domiciliul in mediul rural

-specialistii care lucreaza in agricultura, functionarii publici, cadrele didactice si slujitorii cultelor religioase care vor sa isi stabileasca domicliul la tara sau care vor sa se mute in mediul rural, toti in varsta de pana la 40 de ani.

In prezenta acestei legi prin familie se intelege sotii si copiii necasatoriti care locuiesc in aceiasi gospodarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *