1107774_woman_farmer.jpg

Prima impadurire a terenurilor agricole

Obiectivul acestui fond european este de a se creste suprafata actuala de padure, cu rolul de a se proteja apele, solurile si padurile cu rol de protectie impotriva factorilor naturali si ntropici daunatori.

Obiectivul operational este de a se extinde suprafata ocupata de paduri prin sprijirea impaduririi si prin intretinerea plantatiilor.

Pentru a putea beneficia de cest fond nerambursabil, este obligatoriu sa respectati anumite conditii si sa fiti eligibili din mai multe puncte de vedere. In caz contrat, nu veti primi nici un ban. De asemenea, daca banii pe care ii primiti ii folositi in alte scopuri decat cele mentionate mai sus, atunci chiar daca ati cheltuit toata suma, banii vor trebui dati inapoi si in cazul in care nu aveti de unde ii inapoia, Uniunea Europeana care a alocat aceste fonduri, pot lua toate masurile pe cale legala.

Conform regulilor acestora, pentru primirea acestor fonduri, sunt eligibili:

– Detinatorii privati de teren agricol, pentru înfiintarea plantatiei forestiere si executarea lucrarilor de întretinere pe o perioada de 5 ani, precum si o prima compensatorie pentru pierderea de venit prin împadurire, stabilita pe an si pe ha, pentru perioada de 15 ani;

– Autoritati publice locale detinatoare de teren agricol, numai pentru înfiintarea plantatiei. Daca terenul agricol destinat împaduririi este concesionat de o persoana fizica sau juridica, primele pentru întretinerea plantatiei si cele compensatorii, prevazute la alineatul precedent, pot fi de asemenea acordate.

In acest sens se vor depune cererile la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale iar in cazul in care sunteti eligibili, vi se va aproba cererea de primire a acestor bni remambursabili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *