Monitorizarea si gestionarea riscurilor

5fermier Monitorizarea si gestionarea riscurilor cauzate de grindina si de seceta severa sunt activitati de interes major pe plan national. In functie de zona unde se urmeaza a se cultiva, terenul, temperatura si fenomenele naturale trebuie atent urmarite.

Toate activitatile se vor desfasura prin exploatarea internationala si implementarea de cercetare a sitemului. Aceasta se va realiza prin operatori selectati se autoritatea de coordonare a Activitatilor, care stabilesc la randul lor caietele de sarcini privind expoatarea sistemului pentru fiecare unitate componenta. De asemenea, acesti operatori ai Sistemului sunt de obiecei societati comerciale cu regim special de functionare, care corespund criteriilor de selectie, de monitorizare, de atestare, garantii si patrimoniu, toate dintre acestea fiind stabilite in carnetul de sarcini.

Conform legii numarul 2 din 02.01.2007, articolul cu numarul 6, activitatile se desfasoara in exclusivitate in cadrul structurii Sistemului, ub controlul Directiei Antigrindina din Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarilor Rurale, care reprezinta autoritatea de coordonare a activitatilor. In acest sens, dupa fiecare activitate pe care o va realiza operatorul, acesta trebuie sa intocmeasca un raport privind interventia activa in atmosfera. In principal, acesta trebuie sa contina urmatoarele: data si denumirea unitatii de interventie, natura interventiei si ora alarmarii, numarul de lansari de rachete antigrindina, tipul celulelor purtatoare de grindina, ora la care lansarea s-a incheiat si nu in ultimul rand rezultatul interventiei. Acest raport se va trasmite in cel mult o ora la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarilor Rurale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *