Legea privind organizarea pietei laptelui de vaca

1107774_woman_farmer Aceasta lege a fost adoptata de catre Guvernul Romaniei si publicata in Monitorul Oficial la data de 29 august 2005. Conform acesteia competenta administrarii cotei nationale de lapte a Romaniei, a masurilor de interventie si a celor comerciale pentru piata, este atribuita Agentiei de Plati

si Interventiei pentru Agricultura, denumita in continuare autoritatea competenta, aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Aceasta agentie poate angaja pentru activitati sezoniere, in vederea indeplinirii la timp a unor sarcini de care depinde accesarea in totalitate a unor fonduri europene, personal pe baza de contract de prestari de servicii, pe baza unei justificari fundamentale, aprobata de catre ordonatorul principal de credite. Fondurile necesare derularii contractului prestari de servicii incheiat potrivit acestor prevederi, privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege se suporta de la capitolul Agricultura si Sivicultura , Bunuri si Servicii, sau Alte cheltuilei cu bunuri servicii.

Numaruol de posturi al acestei Agentii poate fi majorat pana la sase mii de oameni, in prezent existand aproximativ cinci mii. De asemenea, se pot redistribui posturile din cadrul institutiilor si a structurilor aflate in subordinea sau structura Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin ordin al Ministrului Agriculturii si al Dezvoltarii Rurale care functioneaza astazi in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *