fermierstudiugenetic.jpg

Importul de ingrasaminte

Guvernul Romaniei a adoptat legea cu numarul 232/2010 cu privire la regimul de ingrasaminte si a mostrelor de ingrasaminte. Legea prevede in general ingrasamintele chimice, asigura controlul de conformitate al acestora, urmareste trasabilitatea ingrasamintelor pe intreaga filiera,

protejeaza producatorii agricoli pentru ca acestia sa foloseasca ingrasaminte de calitate si care au eficienta maxima.

In acest sens, in urma depunerii documentatiei de catre importatori, certificatul de abilitare pentru importul monstrelor de ingrasaminte se emite de catre Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectuia Mediului , I. C. P. A. Bucuresti iar certificatul de abilitare pentru importul ingrasamintelor se va emite de catre directiile pentru agricultura judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, din subordinea Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Importul monstrelor de ingrasaminte si a ingrasamintelor ca atare, este admis numai pe baza prezentarii certificatului de abilitare pentru importul mostrelor de ingrasaminte si a certificatului de abilitare pentru importul de ingrasaminte.

Prin adoptarea acestei legi de catre Guvernul Romaniei au fost luate masuri de protectie pentru producatorii agricoli, in vederea utilizarii de ingrasaminte de calitate, precum si stoparea introducerii in tara noastra a unor produse neautorizate, cu efect negativ asupra suprafetelor agricole si a agricultorilor care vor sa isi protejeze investitiile. Aceasta lege a fost acceptata si de catre Comisia Europeana si a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in anul 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *