fermier1.jpg

Fondul European privind cresterea valorii adaugate

Aceasta investitie face parte din masura 123 a programelor sustinute de fondurile europene nerambursabile si consta in cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere. Obiectivele principale ale acestui program sunt:

– Introducerea şi dezvoltarea de tehnologii şi procedee pentru obţinerea de noi produse agricole şi forestiere competitive

– Adaptarea întreprinderilor la noile standarde comunitare atât în etapa de procesare cât şi în cea de distribuţie a produselor obţinute

– Îmbunătăţirea veniturilor întreprinderilor sprijinite prin creşterea valorii adăugate a produselor agricole

– Creşterea valorii adăugate a produselor forestiere precum şi a eficienţei economice a activităţii microîntreprinderilor, prin dezvoltarea şi modernizarea echipamentelor, proceselor şi tehnologiilor de prelucrare.

Persoanele eligibile acestui program trebuie sa depuna o cerere la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a unui dosar care sa contina documentele necesare, precum actele de proprietate si de identitate, un proiect in care sa se fie calculata suma de bani de care este nevoie pentru a se incepe activitatea si care este riscul, precum si o contabilitate fiscala si cazierul fiscal al solicitntului. De asemenea, va trebui sa se mearga sa se scoata o adeverinta cum ca nu aveti datorii la bugetul de stat. In cazul in care dosarul impreuna cu proiectul va fi aprobat, este obligatoriu ca banii cre se primesc sa fie folositi doar in scopul acestui program, altfel autoritatea competenta a statului impreuna cu Uniunea Europeana poate actiona pe cale legala pentru a-si recupera banii inapoi de la dumeavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *