5fermier.jpg

Fondul european pentru tinerii fermieri

Acest ajutor european este nerambursabil si se va da in functie de mai multe criterii:

– Obiective generale

– Obiective specifice

– Obiective operationale.

Obiectivele generale ale acestui fond sunt:

– Imbunatatirea si cresterea competivitatii sectorului agricol prin promovarea instalarii tinerilor fermieri si sprijinirea procesului de modernizare si conformitate cu toate cerintele care se cer in privinta protectiei mediului, igiena si bunastarea animalelor de la fiecare ferma in parte si siguranta in locul de munca pe care il presteaza fiecare.

– Imbunatatirea managementului exploatatiilor agricole prin reinnoirea generatiilor sefilor acestora, fara cresterea populatiei active ocupate in agricultura.

Obiectivele specifice sunt prezentate de cresterea veniturilor in cazul in care exploatatiile agricole sunt conduse de fermieri tineri.

Obiectivele operationale au la baza cresterea numarului de tineri agricultori.

Persoanele eligibile pentru a primi aceste fonduri sunt fermierii care au varsta de pana la 40 de ani neimpliniti la depunerea cererii, persoane fizice si juridice care practica in general activitati agricole si a caror teren are o dimensiune economica destul de mare, este situata pe teritoriul tarii noastre si este inregistrata in Registrul Fermelor si in Regostrul Agricol.

Alocarea financiara a fondurilor europene pentru masura Tinerilor Fermieri din Romania, prezinta o contribuitie publica in valoare de aproximativ 338 de milioane de euro, din care 20 % din bani fac parte din contributia Guvernului Romaniei si restul de 80 % sunt contributia Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *