Facilitatile tinerilor din mediul rural

868488_harvest_beauty_4 Tinerii care au o varsta de pana la 40 de ani si care locuiesc in mediul rural sau vor sa isi stabileasca domiciliul la tara, beneficiaza in urma unor anumite clauze de un ajutor din partea statului. Aceste facilitati sunt:

-Atribuirea in proprietate a unui teren cu o suprafata de pana la 1000 de metri patrati cu titlu gratuit, ca scop de construire a unei locuinte si a enexelor gospodaresti.

-Atribuirea unui teren agricol in folosinta cu o suprafata de pana la 10 hectare de pamant

-Scutirea de plata taxei procentuale din Legea Fondului Funciar

Un alt articol publicat in aceasta lege agricola din anul 2008 se refera la faptul ca aceste persoane vor beneficia de aceste facilitati doar daca domiciliaza, locuiesc efectiv sau profeseaza in localitatea respectiva si numai pe durata indeplinirii acestor conditii. De asemenea, trebuie sa stiti ca de aceste facilitati se poate benefici o singura data si numai pana ati implinit varsta de 40 de ani. In cazul in care ati implinit aceasta varsta si aveti deja terenul agricol in folosinta, nimeni nu va mai putea sa va conteste dreptul si ajutorul primit de la stat.

In cazul in care unul dintre soti nu a beneficiat de acest ajutor din partea statului, chiar dac celalalt a beneficiat, statul este obligat sa ofere si celuilalt sot aceleasi facilitati ca si primului. In acest sens domiciliul poate fi mutat in alta parte fara nici o problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *