Cum poti obtine fonduri europene

861993_cattle_3 In cazul in care ocupatia dumneavoastra se desfasoara in domeniul Agriculturii, puteti beneficia de anumite fonduri europene nerambursabile, daca alegeti sa partiipati intr-un anumit program.

In acest sens, mai intai de toate va trebui sa va alegeti programul unde doriti sa participati. Dupa ce acesta fost ales, va trebui sa depuneti o cerere formulata tip, la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarilor Rurale, in care sa solicitati ajutorul de fonduri europene, in conformitate cu programul la care ati ales sa prticipati. Ce trebuie sa mai stiti ca este acesti bani vin intr-un procentaj de 80 % din Uniunea Europeana si in procentaj de 20 % din capitalul tarii noastre. In cazul in care cererea vi s-a aprobat, puteti incepe sa va desfasurati activitatea in programul respectiv. De asemenea, daca prin orice forma nu veti fi eligibil, veti fi rfuzati insa vi se da sansa sa incercati sa intrati intr-un alt program care are la baza sponsorizarea de catre Uniunea Europeana.

Cel mai important lucu pe care trebuie sa il cunoasteti in privinta acestor bani nerambursabili, este ca din momentul in care ati intrat in acest program, este obligatoriu sa indepliniti toate cerintele care se cer pe lista lui. In cazul in care nu indepliniti una din cerinte sau daca veti folosi banii primiti de la stat in alte parti, atunci veti fi obligati sa platiti toti banii cheltuiti inapoi. De asemenea, in cazul in care nu aveti de unde sa inapoiati acei bani, Uniune Europeana are dreptul sa actioneze legal, conform Constitutiei Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *