Fermier_thumb.jpg

Codul pentru comertul cu produse agroalimentare

Codul de bune practici pentru comertul cu produse agroalimentare tine de mai multe principii dupa cum urmeaza:

Agricultura si industria alimentara sunt printre cele mi importante domenii care asigura Romaniei competivitate cu alte tari.

Guvernul Romaniei a decis sa formeze un cod de practici pentru comertul cu produse agroalimentare, in asa fel incat sa multumeasca in acelasi timp si furnizorul si cumparatorul. De asemenea, acest cod este perfect pentru a optimiza si clarifica relatiile comerciale dintre furnizori si comercianti.

Unele din clauzele codului:

In primul rand acest cod a intrat in vigoare imediat dupa ce s-a semnat corespunzator. Semnatarii trebuie sa convina asupra existentei unui contract cadru la nivelul fiecarui comerciant in parte. Acesta trebuie sa respecte legislatia in vigoare si clauzele codului de bune practici pentru comertul cu produse agroalimentare. In acest sens furnizorul nu poate fi obligat de catre comerciant sa suporte taxele de marketing ale magazinului respectiv. De asemenea, comerciantul nu poate fi obligat de catre furnizor sa contribuie la costurile de marketing ale acestuia. In cazul in care se doreste, furnizorul poate participa la costurile comerciantului si invers.

Furnizorul nu poate fi obligat de catre comerciant sa participe la costurile de deschidere a unui nou magazin sau la cele legate de cresterea suprafetei de vanzare, costurile de renovare, alte amenajari sau schimbarea codurilor de bara. Aceasta reglementare nu implica ca furnizorul care doreste sa participe la aceste costuri, sa nu o faca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *